Opava zdravé město
Opava

Městské sady – Městský náhon a sedimentační nádrž

Stav projektu:
Plány:
Indikátory:
Realizace: 01/2014 – 12/2014
Registrační číslo projektu: CZ.1.10/3.1.00/04.0043
Poskytovatel dotace:
Zhotovitel: TALPA – RPF, s.r.o.
Celkové náklady projektu: 27.900.000,00 Kč
Celková výše dotace: 11.700.000,00 Kč

Projekt řešil revitalizaci a stabilizaci koryta vodního náhonu a vybudování sedimentační nádrže situované do koryta tohoto vodního náhonu.

Hlavním cílem navrhovaných revitalizačních úprav byla eliminace zanášení stávajícího vodního náhonu, spolu se zlepšením ekologických, estetických a rekreačních funkcí a jeho funkční zapojení do architektury města.Převážná část akce byla realizována na pozemcích stávajícího vodního náhodu v Opavě, menší část stavby – sedimentační nádrž, byla nově umístěna.


Povedlo se

Vnitroblok ul. A. Sovy

Cílem realizace projektu bylo zlepšení kvality života obyvatel městské části Opava – Kateřinky, a to prostřednictvím revitalizace vnitrobloku panelové zástavby mezi ulicemi A. Sovy a Partyzánská. Původní stav vnitrobloku byl v nevyhovujícím stavu a z estetického hlediska nepůsobil příjemným dojmem.

Probíhá

Oprava konstrukce světlíku Městského domu kultury Petra Bezruče v Opavě

Městský dům kultury Petra Bezruče, který je národní kulturní památkou, prošel v letech 1999 – 2004 celkovou rekonstrukcí. Výjimkou dobrého stavu objektu jsou vitráže nacházející se nad středovým schodištěm a světlík, který vitráže chrání. Vitráže jsou v současné době demontovány a předány k restaurování. V souvislosti s demontáží vitráží byl zjištěn zcela nevhodný stav světlíku, na jehož opravu jsou žádány finanční prostředky z Havarijního programu Ministerstva kultury 2018.

Připravujeme

Odborné učebny ZŠ Boženy Němcové

Podstatou projektu je přístavba objektu Základní školy Opava, Boženy Němcové 2, ve které bude vytvořeno 6 nových odborných učeben (multimediální učebna chemie, multimediální jazyková laboratoř, multimediální učebna fyziky, robotická dílna a dvě počítačové) včetně nezbytného zázemí těchto učeben.

Dále se zde plánuje zřízení poradenského pracoviště rekonstrukcí stávajících prostor školy (bývalého bytu školníka) a zajištění bezbariérového přístupu školy. Součástí projektu budou také zahradní úpravy v areálu školy včetně pořízení základního mobiliáře.

Back to Top