Opava zdravé město
Opava

Rekonstrukce centra sociálních služeb Hradecká

Stav projektu:
Plány: /
Indikátory:
Realizace: 06/2017 – 01/2018
Registrační číslo projektu: CZ.06.2.56/0.0/0.0/16_040/0002055
Poskytovatel dotace:
Zhotovitel: CONE-STAVITELSTVÍ, a.s.
Celkové náklady projektu: 10.965.818,00 Kč
Celková výše dotace: 7.036.475,41 Kč
Odkaz na mapu: Zobrazit na mapovém portálu města

Dne 14. 2. 2018 proběhlo za přítomnosti vedení města a dalších hostů slavnostní otevření rekonstruovaného centra sociálních služeb na Hradecké ulici.

Cílem projektu bylo zkvalitnění veřejných služeb a podmínek života pro obyvatele v sociálně vyloučené lokalitě ve městě Opava prostřednictvím investice do sociální infrastruktury, která přispěje regionálnímu a místnímu rozvoji díky snižování nerovností prostřednictvím podpory sociálního začleňování osob formou lepšího přístupu k sociálním službám.

Prostřednictvím rekonstrukce objektu na ulici Hradecká došlo k vytvoření podmínek pro kvalitní poskytování sociálních služeb. Obnovou a zkvalitněním materiálně technické základny objektu došlo k rozvoji stávajících služeb sociální práce s cílovými skupinami. Projekt umožnil vybudování kvalitního zázemí odpovídajícího potřebám uživatelů sociálních služeb a standardům pro jejich poskytování v definici:

  • sociální rehabilitace;
  • služby následné péče;
  • podpora samostatného bydlení;
  • nízkoprahová zařízení pro děti a mládež;
  • kontaktní centra.

Prostřednictvím kompletní rekonstrukce objektu na Hradecké ulici v Opavě, zahrnující výměnu rozvodů zdravotechniky, elektro rozvodů – silnoproud a slaboproud, plyno-instalace a vytápění včetně výměny kotlů, dále změnou vnitřních dispozic, v souladu s potřebným novým bezbariérovým řešením objektu, a výměnou oken, dveřních výplní a zateplení obvodových konstrukcí včetně rekonstrukce střechy, došlo k vytvoření podmínek pro sociální práci s více klienty, kterým může být v jeden okamžik poskytnuta služba podporující jejich sociální začleňování. Projektem se podařilo zvýšit kapacitu poskytovaných služeb o 17 klientů, tzn. v jednom okamžiku bude možné poskytnout služby až 71 klientům.

Celková plocha rekonstruovaného objektu pak představuje konečnou hodnotu 1257,14 m2, které budou využity výhradně pro rozvoj sociálních služeb v sociálně vyloučené lokalitě Opava. Stavební úpravy také přispějí ke snížení nákladů na provoz budovy.

Rekonstrukce si vyžádala náklady ve výši  bezmála 11 milionů korun, 90% uznatelných výdajů  přitom pokryla dotace z Integrovaného regionálního operačního programu, konkrétně z výzvy Rozvoj sociálních služeb.


Povedlo se

Vnitroblok ul. Rolnická, Hálkova, Šrámkova, Opava

Podstatou projektu je revitalizace zeleně, výměna povrchů zpevněných ploch, zlepšení trasování chodníků, obnovení a doplnění veřejného prostoru novým mobiliářem, dovybavení řešeného prostoru novými dětskými průlezkami a nové rozmístění svítidel veřejného osvětlení v rámci vnitrobloku ulic Rolnická-Hálkova-Šrámkova v Opavě-Kateřinkách.

Probíhá

ZŠ Otická (zateplení+výměna oken+střecha) včetně velké nástavby

Podstatou projektu je zateplení budovy základní školy na Otické ulici v Opavě, včetně výměny oken, rekonstrukce střechy a kotelny. V rámci projektu je plánována také nástavba nad tělocvičnou, díky které vznikne nová odborná učebna EVVO spolu se zázemím.

Připravujeme

Centrum polytechnického vzdělávání

Cílem projektu je vytvoření nových technických učeben pro zájmové vzdělávání, které budou provozovány Střediskem volného času.

Back to Top