Opava zdravé město
Opava

Vnitroblok ul. Holasická – Grudova – Vítečkova

Stav projektu:
Plány: /
Indikátory:
Realizace: 05/2011 – 08/2011
Registrační číslo projektu: CZ.1.06/5.2.00/07.07860
Poskytovatel dotace:
Zhotovitel: EUROVIA CS, a.s.
Celkové náklady projektu: 11.600.000,00 Kč
Celková výše dotace: 8.800.000,00 Kč

Cílem realizace projektu bylo zlepšení kvality života obyvatel městské části Opava – Kateřinky, a to prostřednictvím revitalizace vnitrobloku panelové zástavby mezi ulicemi Holasická, Grudova a Vítečkova. Původní stav vnitrobloku byl v nevyhovujícím stavu a z estetického hlediska nepůsobil příjemným dojmem.

V rámci projektu, který byl spolufinancován z Evropského fondu pro regionální rozvoj, došlo k revitalizaci vnitrobloku, která spočívá zejména v rekonstrukci pěších komunikací, rozšíření parkovacích ploch (15 nových parkovacích míst), zpevnění prošlapaných chodníčků v zeleni pomocí tzv. šlapáků. V sídlištním prostoru byla dvě sportoviště, jedno z nich bylo zrušeno a nahrazeno klidovou zónou ve formě zahrady, v jejímž prostoru bude zakomponováno pískoviště s dětským průlezkovištěm a mobiliář. Z celkem čtyř stávajících pískovišť bylo 1 zrušeno, 2 zůstala v původním stavu a jedno bylo zakomponováno do zmiňované „zahrady“. Prostor celého vnitrobloku byl dovybaven městským mobiliářem (lavičky, odpadkové koše, sušáky na prádlo), budou instalována nová svítidla a dojde k obnově zeleně.

Projekt byl spolufinancován z prostředků Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj prostřednictvím Integrovaného operačního programu.

 


Povedlo se

Zelené hradby Opava – Hillova, Nad stromkem, sad nad Velkou

 

Předmětem projektu jsou aktivity spojené s výsadbou dvou dvouřadých alejí autochtonních druhů dřevin o celkové délce bezmála 2,5 km a založení ovocného sadu krajových odrůd včetně výsevu květnatého travobylinného porostu o rozloze 1,74 ha.

Probíhá

ZŠ Otická (zateplení+výměna oken+střecha) včetně velké nástavby

Podstatou projektu je zateplení budovy základní školy na Otické ulici v Opavě, včetně výměny oken, rekonstrukce střechy a kotelny. V rámci projektu je plánována také nástavba nad tělocvičnou, díky které vznikne nová odborná učebna EVVO spolu se zázemím.

Připravujeme

Centrum polytechnického vzdělávání

Cílem projektu je vytvoření nových technických učeben pro zájmové vzdělávání, které budou provozovány Střediskem volného času.

Back to Top