Opava zdravé město
Opava

Výsadba remízu v Komárově

Stav projektu:
Plány: /
Realizace: 10/2018 – 11/2018
Zhotovitel: Sázíme stromy z.ú.; Martin Březina
Celkové náklady projektu: 16.793,00 Kč
Odkaz na mapu: Zobrazit na mapovém portálu města

Statutární město Opava spolu s organizací Sázíme stromy z.ú. vysadilo v Komárově nový remíz. Účelem tohoto opatření je zvýšení biologické stabilizace území, potravní a hnízdní nabídky ptáků a vytvoření optické bariéry na oddělení plochy výroby a skladování od plochy navrhované dle Územního plánu Opavy pro bydlení. Dobrovolníky bylo vysazeno celkem 13 tradičních konzumních odrůd třešní a 250 plodonosných keřů.

Samotné výsadby byly realizovány prostřednictvím  organizace Sázíme stromy, z.ú. a dobrovolníků (pracovníci z organizace Ekotoxa, magistrátu města Opavy, obyvatelé Komárova, děti z prvního trojročí ZŠ Labyrint Lhota).

Na financování remízu se podílelo hned několik dárců – firma Henkel a Rossmann (13 třešní), firma DHL Global Forwarding, Můj stromeček a Petr Vacek (keře).  Část keřů a výstavba oplocenky byla hrazena ze zdrojů statutárního města Opavy.

Návrh na realizaci vycházel z koncepce a postupné obnovy sídelní a mimosídelní zeleně definované v dokumentu Krajinná studie Zelené hradby Opava a městské části.

 


Povedlo se

Přírodní zahrady opavských MŠ Srdíčko, 17. listopadu a Komárov

Předmětem projektu byla revitalizace tří zahrad MŠ v Opavě: MŠ Opava Srdíčko, Zborovská, MŠ Opava, 17. Listopadu, ZŠ a MŠ Opava – Komárov, odloučené pracoviště Polomská 18,
Opava – Podvihov, na zahrady v přírodním stylu, které budou využívány k praktické realizaci enviromentálního vzdělávání, výchově a osvětě (EVVO).

Probíhá

Odborné učebny ZŠ Boženy Němcové

Podstatou projektu je přístavba objektu Základní školy Opava, Boženy Němcové 2, ve které bude vytvořeno 6 nových odborných učeben (multimediální učebna chemie, multimediální jazyková laboratoř, multimediální učebna fyziky, robotická dílna a dvě počítačové) včetně nezbytného zázemí těchto učeben.

Dále se zde plánuje zřízení poradenského pracoviště rekonstrukcí stávajících prostor školy (bývalého bytu školníka) a zajištění bezbariérového přístupu školy. Součástí projektu budou také zahradní úpravy v areálu školy včetně pořízení základního mobiliáře.

Připravujeme

Centrum polytechnického vzdělávání

Cílem projektu je vytvoření nových technických učeben pro zájmové vzdělávání, které budou provozovány Střediskem volného času.

Back to Top